Direktlänk till inlägg 19 augusti 2012
På en genomresa i Österrike, hittade jag detta recept i en tidning. Jag kunde inte låta bli att provbaka direkt
när jag kom hem. Kakan blev enorm, jag gjorde den i en rejäl lasagneform. Den blev inte söt utan frisk-syrlig.
Tyska är inte så svårt att gissa sig till, så detta är min översättning.
Mixa ingredienserna till pajskalet i en matberedare: 100 gr socker, 200 gr smör, 300gr mjöl, 1 ägg. Tryck ut i smörad ugnsform.
Till fyllningen vispar du ihop: 3 ägg, 750 kvark (kesella), 180 gr socker, 1/2 eko citron (saften+rivet skal), 80 gr smör,1 pkt vaniljpudding pulver, 50 gr mjöl, 600 gr plommon (jag tog färska persikor med skal istället) även aprikoser, äpple, päron skulle passa till detta recept.
Till smuldegen/toppingen behövs: 75 gr smör, 50 gr socker, 150 gr mjöl.
Gräddas i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 1 h.
Jag pudrade lite florsocker över kakan när den svalnat och blivit ljummen.
Den höll många dager i kylen och var jättegod att äta kall. Lycka till!
Vi har den stora lyckan att ha "gungäpplen". Det är de äpplen som växer där barnen har sin gunga. De är syrliga, krispiga och lite söta. De kokar jag marmelad, sylt, saft och gelé av. Något annat som är fantastiskt gott är att torka äppelringar av ...
Blir glad när diskussionen kring konserveringsmedel återigen får ett uppbloss i radioetern. Informationsflödet fungerar likt en orkan, ibland är det vulkanutbrott och man dränks i information, ibland är det mer som en halvaktiv vulkan, tyst och lugnt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|